در اینجا بیشتر به بررسی وب سایت مجله خبری lgcctv.
این دوربین بیشتر در محیطهای صنعتی به کار گرفته میشود و معمولاً بدون لنز به فروش میرسد تا بسته به محیط و نوع کارکرد، لنز برای آن انتخاب شود. این نوع از دوربین در زبان فارسی نیز با نام دوربین بولت یا بالت نامگذاری میشود. اندازه این دوربینها بسیار کوچک بوده و اکثر آنها ابعادی کمتر از 5 سانتیمتر دارند. ویژگی دیگر این دوربین که بیشتر موردتوجه ناظران امنیتی قرار گرفته امکان تعقیب سوژه توسط لنز دوربین است. با استفاده از یک برنامه و پارامترهای مشخص، دوربین میتواند یک سوژه را در محیط تعقیب کرده و فیلم حرکات او را ضبط کند. دوربین فیشآی به دلیل شکل بدنه این امکان را دارد که درون آن میکروفن نصب شود و معمولاً میکروفن دوربین فیش آی قوی بوده و میتواند تمام صداهای محیط را ضبط کند. دوربین فیش آی که دارای یک بدنه مسطح بوده و به شکل مثلث یا دایره است و یک قاب پلاستیکی لنز دوربین را محصور میکند.
لنز دوربین فیش آی مخصوص بوده و امکان پوشش 360 درجه محیط را دارد. هرچند این روزها تکنولوژی انواع دوربین مداربسته مینیاتوری روبه گسترش است و امکان ضبط تصاویر باکیفیت وجود دارد. تنها مشکل این دوربینها عدم فوکوس اتوماتیک است. این دوربینها در مکانهایی کاربرد دارد که معمولا نیاز به تصاویر محسوس نیست و تنها مشاهده افراد مهم است. مدتی بعد متخصصان متوجه شدند کارایی دوربینهای آنالوگ جوابگوی مصرفکنندگان نیست. بعد از بررسی انواع دوربین مدار بسته بر مبنای تکنولوژی، نوبت به بررسی بر اساس بدنه و شکل ظاهری است. لنز متغیر یا vairofocal: یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته نوع لنز متغیر است. DOME CCTV هم بر مبنای تکنولوژی تحت شبکه و هم آنالوگ در بازار موجود است که بسته به هزینه خریدار و کاربری دوربین، نوع تکنولوژی انتخاب میشود. این دوربینها معمولا روی سقف نصب میشود و تمام فضای داخلی یک فروشگاه یا ساختمان را پوشش میدهد. در این دوربین فاصله کانونی میتواند تغییر کند و فوکوس تصویر، روی اشیا، با کیفیت بهتری ارائه شود. امکان برنامهریزی که به آن Preset میگویند و بر اساس قابلیت پرست شما میتوانید برنامهریزی کنید که در هر واحد زمانی دوربین چه محدودهای از محیط را فیلمبرداری کند.
اگر روزگاری از دوربین مداربسته تنها برای افزایش سطح ایمنی یک ساختمان یا واحد نظامی استفاده میشد، امروزه از این دوربینها در بسیاری از مراکز استفاده میشود. تکنولوژی آنالوگ اولین فناوری در دوربینهای مداربسته است که برای ارسال سیگنال نیازمند استفاده از کابل کواکسیال هستیم. منظور از کیفیت تصویر قابلیت تفکیک تصاویر ضبط شده و میزان وضوح تصویر در زمان مشاهده است. دوربینهای نرخ متوسط دوربینهای تحت شبکه با لنز متغیر معمولی و کیفیت تصویر HD بوده و دوربین قیمت بالا دوربین تحت شبکه لنز متغیر موتوردار باکیفیت تصویر FULL HD یا 4K است. بهطورکلی دوربینها در بازار با نرخ کم، متوسط و بالا، معامله میشوند. دوربینهای قیمت پایین دوربینهای آنالوگ با لنز ثابت و کیفیت تصویر VGA هستند. تکنولوژی دوربین مداربسته: دوربینهای مداربسته بر اساس قیمت به دو گروه آنالوگ و دیجیتال تقسیم میشود که قیمت دوربین دیجیتال بیشتر از آنالوگ است. اگر انواع دوربین مداربسته در مکانهایی به کار میرود که باید تصاویر بهصورت 24 ساعته و باکیفیت عالی ضبط شود؛ حتما از دوربینهای مداربسته دید در شب استفاده میشود که قابلیت ضبط تصاویر را بهصورت رنگی دارند. این دوربینها به انواع ضدآب، ضد انفجار و ضدزنگ تقسیمبندی میشود.
این دوربینها خود به چند دسته تقسیم شد. دوربین مینیاتوری که به آن پین هول نیز گفته میشود در کارهای تجسسی و ماموریتهای مخفی استفاده میشود. لنز متغیر موتورایز یا varifocal motorized: این نوع لنز که در بازار با نام لنز زوم نیز خریدوفروش میشود، مانند لنز متغیر بوده و فاصله کانونی آن تغییر میکند. نوع لنز: نهتنها در دوربینهای مداربسته بلکه در هر نوع دوربینی (عکاسی و فیلمبرداری) قیمت دوربین بر اساس لنز تغییر میکند. هرچه زاویه دید دوربین مداربسته بیشتر است، یعنی لنز قویتر بوده و قیمت دوربین بیشتر میشود. یکی دیگر از گروهبندیها، دستهبندی انواع دوربین مداربسته بر مبنای قیمت است. همانطور که اشاره شد در لنز متغیر کاربر برای تغییر فاصله کانونی باید لنز را دستی تغییر میداد و فوکوسکشی میکرد؛ اما در لنز متغیر موتورایز تغییر فاصله کانونی اتوماتیک انجام میشود و کاربر از پشت مانیتور میتواند زوم اپتیکال را انجام دهد بدون اینکه تصویر فلو شود. ارسال این تصاویر توسط کابل انجام میشود و بهصورت صفر و یک ذخیره میشود و برای همین امکان ارسال تصاویر در فضای اینترنت وجود دارد.